Cum sa machiem un ten matur?

Inca de cand am inceput sa machiez, tot ce tine de ten matur m-a speriat. Acum, tenul matur este preferatul meu pentru ca acolo se vad cele mai dramatice transformari.

machiaj ten matur
Masterclass ten matur

Astazi deja tin numeroase cursuri de automachiaj dedicate doamnelor 45+, tin masterclass-uri pentru fetele care isi doresc sa inteleaga acest tip de ten si tehnica de lifting.

Cum pregatim un ten matur?

Secretul unui machiaj reusit sta in pregatirea temeinica a tenului.

Alege un tonic foarte bland, usor hidratant si apoi aplica serul facial. Acest produs in consider cel mai important in toata rutina de pregatire a tenului. Cautati sa fie un produs de foarte buna calitate. De exemplu eu am in kitul pro unul de la Bobbi Brown si inca unul de la Mara Blu. Ambele super calitative.

Bun, apoi o crema hidratanta. Si aceasta trebuie sa fie de foarte buna calitate. Puteti alege intre o crema hidratanta si o baza hidratanta. Eu aici prefer ( dar este o preferinta personala ) baza hidratanta de la Illamasqua Hydra Veil si Vitamin Enriched face base de la Bobbi Brown. Personal consider prea mult sa folosesti si crema hidratanta si baza hidratanta. Acesta este principalul motiv pentru care eu aleg baza in cazul de fata.

Daca, de exemplu, tenul clientei are nevoie si de o baza matifianta, atunci aleg crema hidratanta si baza matifianta. Deci, cumva peste al doilea pas de hidratare nu sar.

Machiajul pleapei mature

Cand vorbim despre machiajul pleoapelor va trebui sa avem in vedere preferintele clientei. Stiu ca teoria ne spune sa alegem farduri mate, dar clientele adora putina stralucire. In acest caz ce facem? Alegem puncte de lumina unde folosim texturi satinate, perlate. Ideal ca aceste puncte sa fie in zonele mai netede ca arcada sau coltul intern.

Ce va face cu adevarat diferenta va fi tehnica de lifting atat la ten matur cat si la machiajul ochilor. Artificiile cele mai accesibile pot fi accentuarea ochilor la baza genelor si aplicarea de gene false. Ambele cu scopul precis de a obtine efectul de lifting.

Sprancene si buze in machiaj pe ten matur

In orice machiaj sprancenele fac o diferenta majora, insa la doamnele care au incercat toate trendurile in sprancene, va trebui sa avem mare grija. Tehnicile actuale sunt cu sprancene mai groase, fir cu fir . Ce te faci daca nu accepta clienta ta? Simplu, le adaptezi catre grosimea lor naturala.

Trebuie sa intelegem ca doamnele 45+ pana la 65+ s-au obisnuit cu trasaturile lor asa cum sunt ele. Si cand tu te apuci sa le corectezi mai mult decat pot ele accepta, not good. Tine cont de acest aspect.

Buzele, la fel. Mare grija! Nu le marim aproape deloc. Focusul principal este pe efectul de lifting nu pe cel de volumizare, Considerentul este la fel ca pentru sprancene. Clintele nu accepta transformari dramatice.

Sper ca iti sunt de folos aceste idei, ghidaje si ca vei avea din ce in ce mai multe cliente multumite si care vor reveni. Mult succes!

Kisses from Dana!Instagram Facebook Youtube Tiktok

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *