Retro Boutique are showroom

Poate ca tu cunosteai site-ul celor de la Retro Boutique, dar acum trebuie sa stii ca au deschis un showroom si arata senzational. Ei il numesc Vila Retro si este o cladire din perioada interbelica ce a fost pastrata cu elementele originale. Eu am fost la evenimentul de deschidere si am ramas placut impresionata de cladire, de povestile ei si de evolutia frumoasa, naturala a celor de la Retro Boutique.

Dana Stancu MUA

Mi-a ramas gandul la cateva piese, pe care vi le-am aratat pe Instagram:

 

Suna telefonul, merg sa raspund 📠. #retroboutique
#superpiesa #mobilier #vintage

A photo posted by Danamakeupro (@danamakeupro) on

 

Inainte sa va ofer informatiile oficiale, as vrea sa iti spun ce am simtit eu. Nu povestesc prea des despe evenimente, insa in acest caz m-am simtit de acolo. Cafeaua am savurat-o in comapania unui moment sensibil de Jazz sustinut de interpreta Irina Sarbu si pianistul Puiu Pascu. Irina mi-a purtat gandurile si spiritul dinspre America ( route 66 ) via Paris ( Champ Elysees ) via Romania plina de dragoste si povesti de dor.

interpreta Irina Sarbu si pianistul Puiu Pascu

 

Vila Retro da sansa celor care vor sa patrunda in lumea retro sa vada expuse produsele disponibile pe RetroBoutique.ro, magazin online lansat in 2011. Produsele ce se regasesc in magazin sunt selectate din ofertele mai multor furnizori din Europ si Asia, dar mai ales din Romania, unde colaborarea s-a stabilit cu fabrici mici sau medii care pastreaza mestesugul lemnului si au o viziune estetica comuna cu cea a brandului Retro Boutique. Pana in acest moment, magazinul colaboreaza cu zece furnizori locali de mobilier, draperii, corpuri de iluminat, dar isi propune sa creasca numarul acestora in urmatoarea perioada prin extinderea gamei de mobilier si decoratiuni (o noua colectie de tapet, de pilda). Retro Boutique ofera garantie de 24 de luni pentru orice produs comericializat.

Octavian Manescu

Povestea Retro Boutique a pornit din pasiunea celor doi proprietari pentru lucrurile care au o istorie si pentru… cafea.
”Daca altii aleg, incercati de un fior similar, sa incerce combinatii dintre cele mai exotice ale cafelei, eu am „obiectualizat” aceasta pasiune intr-o panoplie de obiecte vechi care aveau legatura cu subiectul: o veche rasnita din alama, o tigaie de prajit boabe de acum un secol, o tava turceasca cu ibric, cesti din alama si lingurite cu coada in filigran. Pentru curiosi, acest ansamblu se regaseste in Vila Retro, ca un memento al punctului de la care am plecat. Acestea fiind spuse, am fi putut alege firesc sa deschidem un magazin de antichitati. insa tot pe vremea aceea, calatorind in tarile din Vest, am descoperit un curent care era practic inexistent in Romania: folosirea in amenajarea interioara a decoratiunilor si a mobilierului in stil vintage. Adica piese noi care dadeau impresia de vechi. Am ales aceasta din urma varianta, care impaca pasiunea noastra pentru vechi cu latura comerciala, pentru ca mult mai multi oameni isi puteau permite piese in stil vintage, lucru pe care nu il putem spune despre antichitati.”, a declarat Octavian Manescu, unul dintre cei doi fondatori ai Retro Boutique.

Retro Botique

Simplu spus, termenul “retro” inseamna din perspectiva amenajarilor interioare – reintepretarea elementelor decorative din locuinţele de odinioara. Acest stil si-a creat in lumea design-ului modern o imagine particulara, bazandu-se pe tendinţe care nu convin uzualului, obisnuitului, clasicului.

canapea eleganta
Conceptul adus de brandul Retro Boutique pe piata din Romania promoveaza propria viziune in domeniul amenajarilor interioare si pune laolalta piese de mobila, decoratiuni, corpuri de iluminat intr-un ansamblu care sa aiba coerenta si o personalitate aparte. Brandul isi propune sa recreeze in interioare atmosfera lumii vechi, din care cu totii ne tragem si dupa care suntem pe buna dreptate nostalgici, pentru a fi in mod egal atat „in trend”, cat si in afara lui. Pentru simplul fapt ca notele clasice sunt o constanta a oricarei amenajari reusite, indiferente la trecerea timpului. Compania promoveaza in acelasi timp si o componenta educationala prin intermediul blogului Retro Boutique, astfel incat sa ajute clientii sa inteleeaga si sa-si aproprie unicitatea conceptului “retro”.

vila retro boutique
In acest moment, RetroBoutique.ro are peste 10.000 de clienti si a decis sa-si deschida in acest an un showroom, intr-o vila cu arhitectura neoromaneasca. Vila Retro a aparut natural intr-un un spatiu privilegiat, un colt din vechiul Bucuresti unde se regasesc inca vile interbelice cu gradina si strazi linistite cu tei.

masa de machiaj
Sosind la Vila Retro, vizitatorul strabate intai acest mic univers urban, aparut in jurul anilor ’30 ai secolului trecut. Cele doua colonade de la intrarea principala, braul cu motive vegetale sculptate in piatra, parterul inaltat sunt elemente ce dau Vilei un farmec aparte.

 

cutii depozitare
Clientii fideli, dar si cei care nu au indraznit pana acum sa incerce acest stil au acum ocazia sa vina si sa vada in Vila Retro interesante decoruri eclectice, in care se regasesc elementele clasice si vintage combinate cu piese contemporate. Fie ca ne dam sau nu seama, la fel ca in moda si muzica, in amenajarile interioare de astazi se manifesta puternic tendinţe ale unui stil de mult apus. Elementele specifice perioadelor trecute se intorc in forţa in 2016, conferind un aer nostalgic si un plus de stralucire locuinţelor.

Mi-ar placea sa filmez cateva clipuri acolo, la o masuta frumoasa. Sper ca si tu sa mergi in vizita la Vila Retro sa vezi cat e de frumos.

Pana data viitoare,

Kisses from Dana!

FB: https://www.facebook.com/ DanaMakeupro
Yt: https://www.youtube.com/ utilizator / GramuDaniela
Twitter: @DanaStancuMUA
Pinterest: http:. // www pinterest.com/danielastancuex/
Instagram: http:. // Instagram .com / danamakeupro

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *