Quick makeup tip: Anticearcanul ( II )

In postarea anterioara despre anticearcan va povesteam cum sa acoperiti imperfectiunile cu acest produs minunat, dar astazi va propun sa dezbatem o alta tema: ce facem daca se strange in ridurile fine?

Buna intrebare, as raspunde eu!
Make-up artistii au diferite tehnici de aplicare, iar cea mai practica este sa aplici cu degetele, prin miscari usoare de tapotare, un strat foarte subtire de anticearcan. Poti reveni cu inca un strat daca este nevoie. Prin aceasta tehnica, produsul cremos este incalzit si se aseaza mult mai bine pe piele. Evident ca pielea din jurul ochilor trebuie bine hidratata in prealabil!
Daca tot se va strange pana termini machiajul, atunci elimina surplusul, nu il intinde la loc. De multe ori se strange excesul de produs.
Un alt truc pe care make-up artistii il folosesc pentru a evita strangerea anticearcanului este aplicarea unei baze de ochi in strat extrem de subtire pe piele hidratata a ochilor.
Atentie ca acest truc este NUMAI pentru ocazii speciale nu de zi cu zi!

Pentru ca adesea cu anticearcanul acoperim si diferite imperfectiuni ale tenului, aceleasi reguli se aplica pentru o mai buna aderenta a produsului pe ten sau rezistenta maxima. Daca este nevoie vom folosi corectoare colorate pentru a uniformiza tenul, dar eu nu sunt un mare fan al lor, le folosesc numai in cazuri exceptionale.

Sper ca sfaturile va sunt utile si as vrea sa impartasiti cu mine greselile voastre in aplicarea anticearcanului.

Pana data viitoare,
Kisses from Dana!

admin

8 Comments

    • Multumesc frumos Ani! In materie de corectoare sunt mai multe branduri de recomandat: Beauty Cicle, Numeric Proof, Make Up For Ever, Atelier Paris sau Veil Cover Cream. Toate sunt incercate de mine si au rezultate foarte bune,

  1. Aşa aplic şi eu, prin tapotare cu inelarul. Dacă se strânge produs, iau excesul cu un beţişor de urechi şi corectez the damage 🙂 Însă în general evit să aplic prea aproape de pleoapa inferioară, ca să nu se strângă. Atunci când se poate, că am zile în care arăt varză şi aş turna corector şi fond de ten peste tot :))

    • Te cred. Toate avem astfel de zile, iar trucurile sunt bine de stiut ca never know when you`ll need it!
      Te pup si te mai astept pe la mine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *