Lenjerie intimă menstruală reutilizabilă – de ce o aleg!

Refuz sa fac din acest subiect, menstruația, un tabu. Pe vremea mea (maică) așa era, foloseam vată și mă pătam, dar acum poți alege o grămadă de soluții de la absorbante clasice până la lenjerie intimă menstruală reutilizabilă. 

Nu stiu cum este la voi, dar eu îmi doresc sa fiu primul sprijin al fiicei mele. In familia mea, cand eram eu copil, mama mea nu a știut cum să imi povestească ce se întâmplă in acea perioada. Țin minte cat de singura mă simțeam. Eu vreau sa fac lucruri altfel si mă străduiesc să fie si sustenabile. 

De ce am ales chilotii menstruali reutilizabili?

Documentandu-ma eu pe marele internet am dat de informații despre lenjerie intimă menstruală reutilizabila – chiloții menstruali. Tot un căutările mele, am găsit pe cei de la chilotis si mi se par cei mai accesibili. 
Nici nu am stat pe gânduri si clar beneficiile lor au cântărit foarte mult in decizia mea. 

Confort și siguranță

 Copilul din interiorul meu încă se simte rușinat în acea perioadă. Orice aș face, nu am cum să mă relaxez așa ușor. Am încercat-o deja ( timid că era ultima zi cand a venit coletul ) si stratul protector generos m-a linistit. Chiloții menstruali reutilizabili sunt confecționați din materiale moi și respirabile, bumbacul organic și fibre naturale precum bambusul. Acestea permit pielii tale să respire, reducând astfel riscul de iritații și disconfort în timpul menstruației.

Absorbție eficientă:

 Chiloții menstruali reutilizabili sunt prevăzuți cu straturi absorbante, care absoarb rapid și eficient lichidul menstrual. Au si o banda de silicon pe margini pentru a preveni scurgerile.  Acești chiloți pot fi purtați timp de mai multe ore fără frică. Ce este foarte mișto, că nu se observă pe sub haine. Adică un tampon obisnuit de va vedea daca ai o pereche de pantaloni mai mulati. La aceștia, orice model alegi chiloti sau boxeri menstruali sunt perfect invizibili pe sub haine. 

Economie financiară: 

Sigur aici am facut ceva calcule, dar tot am iesit econom. Pai asta pentru că utilizarea chiloților menstruali reutilizabili poate reduce semnificativ cheltuielile alocate produselor menstruale lunare. Adevărat ca va trebui să cumperi cateva perechi prima dată si poate părea mai costisitor. Totusi, pot fi spălați și reutilizați timp de ani de zile. Se usucă destul de repede , deci te vei bucura de economii pe termen lung.

Ecologic

Ei, uite aici m-au castigat complet. Chiloții menstruali reutilizabili contribuie la reducerea deșeurilor menstruale generate lunar. Înlocuirea tampoanelor și absorbantelor de unică folosință cu chiloți reutilizabili înseamnă că ai un impact mai mic asupra mediului înconjurător și contribui la reducerea poluării. Cool, nu? 

Ușor de folosit

Chiloții menstruali reutilizabili sunt la fel de ușor de utilizat ca orice altă lenjerie intimă. Tot ce trebuie să faci este să-i porți și să te bucuri de confortul lor. După utilizare, spală-i în conformitate cu instrucțiunile producătorului și sunt gata de utilizare din nou.

Chiar dacă, poate, crezi că sunt plictisitori să știi că nu este așa. Lenjeria intimă menstruală este disponibilă într-o varietate de stiluri și culori, astfel încât poți alege pe cele care se potrivesc stilului tău personal. Indiferent dacă preferi chiloți clasici sau mai degrabă modele mai moderne, există cu siguranță o opțiune pentru tine.

In concluzie, pentru mine aceasta lenjerie menstruală oferă o alternativă sustenabilă și practică. Nici nu se compară cu produsele menstruale tradiționale. Sunt confortabili, ecologici și te vor însoți în timpul ciclului menstrual, asigurându-ți libertatea de mișcare și liniștea minții.  


Chiloții menstruali reutilizabili reprezintă o opțiune excelentă pentru femeile care doresc să facă o tranziție către produse menstruale mai durabile și sustenabile. Acești chiloți oferă confort, siguranță și economii financiare pe termen lung, în timp ce contribuie la protejarea mediului înconjurător. Nu ezita să încerci și alte produse menstruale reutilizabile că tampoanele reutilizabile sau chiar cupa menstruala. 

Eu acum, mândră spun că fac parte din tabăra parinților care dau exemplul sustenabilității. Tu ce parere ai despre acest subiect? Este sau nu tabu in familia ta?

Kisses from Dana!

📱0️⃣7️⃣4️⃣1️⃣9️⃣6️⃣2️⃣3️⃣0️⃣8️⃣

Instagram Facebook Youtube Tiktok

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *