Glitter fara secrete, tips and tricks by Dana Stancu

Când suntem în perioada aceasta de Sărbători, de împodobit brad, luminițe strălucitoare și zăpadă ma gandesc numai la glitter. Parcă  glitterul este “all the way around”. Folosesc glitter in machiaj, pe hainele de petrecere sau accesorii. Este peste tot, va spun.

glitter

Sursa foto: Google

Ce este glitter-ul?

Cum mie îmi place să acopăr toate aspectele acestui produs, hai înainte să ne lămurim puțin ce este și în ce forme îl găsim azi.
Particulele de glitter reflectă lumina dand diferite nuanțe in funcție de  unghiul in care se reflectă.
In vremurile străvechi, glitterul era prelucrat din pietre semiprețioase, mica sau metale. Acum, plasticul este materia prima principala din care este  produs glitterul.
In industria beauty este folosit in absolut toate ariile : hair, mail art și machiaj.

Granulatia glitterului

In machiaj îl găsim sub diferite granulații, și în funcție de asta alegem cum sa îl aplicam.

Pigment gliterat 
Este cea mai fina granulație de glitter. Este alăturat unui pigment la fel de fin care îi da culoarea de bază, glitterul urmând să dea reflexele.

Cel mai des acest tip de produs se aplica pe o baza cremoasa. Iti recomand sa citesti si articolul despre bazele de pleoape, cand si cum le folosesc eu.

machiaj cu glitter

 

Glitter fin
Este puțin mai mare în comparație cu pigmentul, însă nu suficient de mare cat sa poată fi folosit in siguranță. Este posibil ca acesta sa aiba nevoie de un produs aderent special, insa depide foarte mult de ceea ce ai tu in kit.

Glitter 

Aici vorbim despre granulația standard a glitterului, adesea va avea nevoie de ajutor pentru a rămâne fixat pe pleoape. Când am astfel de pigmenți eu prefer sa ii aplic cat mai subțire.

Paiete

Aici deja ne referim la acele particule stralucitoare mari, care nu sunt uspr de purtat. Cel mai adesea le intalnim in machiajul de beauty, fashion sau sedintele foto.

Paietele vor avea nevoie de adeziv transparent de gene ca sa fie bine fixate.

paiete

Sursa foto: google

 

Și care sunt nuanțele cele mai întâlnite la glitter? Auriul și argintiul, corect? Uite că institutul Pantone a ales ca Iluminating Yellow și … Grey să fie culorile oficiale 2021. Ne îndeamnă la strălucire, clar

Tie iti place glitter-ul? Il folosesti?

Pana data viitoare,

Kisses from Dana!

FB: https://www.facebook.com/ DanaMakeupro

Instagram : https://www.instagram.com/danamakeupro/

Twitter: @DanaStancuMUA
Pinterest: http:. // www pinterest.com/danielastancuex/

admin

21 Comments

  1. Ce frumos este acest sclipici. Eu folosesc farduri cu sclipici inclus, cand fac uniformizarea la final… pe piele, pur si simplu, nu m-am gandit pana acum sa il aplic.

  2. Mă atrage glitterul, dar nu aveam idee că este de atâtea tipuri. Îmi plac machiajele cu glitter, însă eu nu știu să îl aplic. Poate voi învăța pe viitor, cine știe? 🙂

    • Daca esti din Bucuresti, te astept oricand la un curs de automachiaj si vei invata sa il aplici in cateva feluri

  3. Dacă folosesc glitter? Nu îmi văd viața fără sclipici!
    Mi se pare că te îmbie să visezi, să crezi în magie și lucruri extraordinare. Strălucirea lui te face să te simți ca o prințesă și să crezi că poți face orice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *