Conturarea este un element extrem de important in crearea bazei de machiaj si remodelarea trasaturilor. Exista de la inceputurile machiajului, insa in ultimii ani s-a dezvoltat o reala obsesie referitoare la acest pas.
In postarea de astazi imi propun sa elucidam putin tehnicile sau “cate `nspe mii de moduri” exista pentru realizarea acestei etape din machaj
Folosesc termenul general de “conturare” pentru ca nu fac referire strict la conturarea fetei ci si la remodelarea nasului sau a ochilor. De regula aplicam nuanta mai inchisa sub pometi, pe frunte, pe aripile nasului sau pe barbie functie de efectul dorit.
1. Cea mai simpla metoda este conturarea cu pudra; dupa fixarea fondului de ten cu o pudra translucida ( de preferat pentru ca nu incarca tenul) sa venim cu o pudra ceva mai inchisa ( cu unul sau chiar doua tonuri ) si umbrim zonele pe care vrem sa le ascundem ori sa le adancim. Am detaliat produsele pe care le poti folosi pentru acest pasi intr-un alt aricol despre bronzere aici
2. Conturarea se mai poate face si direct din fondul de ten foarte simplu! Folosesti nuanta ta potrivita de fond de ten si inca o nuanta ceva mai inchisa. Aplici nuanta mai inchisa pe zonele care au nevoie de umbrire si acoperi zonele ramase cu fondul de ten mai deschis. Daca simti nevoia revino cu un corector pe zona cearcanelor sau unde se mai zaresc mici imperfectiuni. Un fond de ten sub forma de stick te va ajuta mai mult daca alegi aceasta variata de conturare. La final fixeaza totul cu pudra translucida.
3. Conturarea din fond de ten, dar de data aceasta aplica fondul de ten in nuanta ta obisnuita pe toata fata si vino cu un fond de ten mai inchis pe zonele ce dorim sa le umbrim. Aici iti va fi foarte usor daca alegi un fond de ten stick. Apoi fixeaza cu pudra.
4. Revino cu o pudra bronzanta pe zonele umbrite pentru un plus de conturare. Acest pas se poate combina foarte bine cu variantele de conturare de la punctul 2 si / sau 3. Aceasta varianta de conturare, adica sa umbresc cu un fond de ten stick si sa dublez cu pudra inchisa, o folosesc cel mai adesea la machiajul de mireasa sau la sedintele foto. In felul acesta ma asigur ca ii confer rezistenta machiajului si un plus de intensitate.
Citind ceva carti de machiaj, am fost fascinata sa aflu metoda lui Scott Barnes, makeup artistul lui Jenifer Lopez, iar el are o tehnica speciala:
5. Aplica intai corector inchis la culoare pe zonele ce le dorim intunecate, aplica apoi si corector deschis la culoare pentru zonele de iluminare. Acestea nu vor fi blenduite acum, ele vor fi blenduite cand aplicam fondul de ten si astfel se realizeaza un efect de natural. Daca alegi si textura fondului de ten, tot cremoasa, efectul este garantat. Apoi fixezi cu pudra translucida si daca simti nevoia dubleaza zonele de umbrire cu o pudra mai inchisa la culoare sau corecteaza imperfectiunile daca se mai vad.
Acestea sunt cele 5 variante de conturare care imi vin acum in minte, dar updatez daca imi mai aduc aminte.
Pentru contour si highligher puteti folosi: fond de ten, produse special formulate, anticearcane, pudra, bronzer, farduri de ochi, pigmenti cu toate texturile posibile: lichid, cremos, pudra pulbere, pudra compacta, etc. Depinde doar de preferinte.
Exista mai multe feluri de a contura fata si foarte multe tehnici, puteti experimenta pana cand gasiti o metoda care sa fie cea mai potrivita pentru voi. Sunt cateva reguli importante de care trebuie sa tineti seama.
Cand avem nevoie de o corectare usoara, naturala a trasaturilor, putem folosi fondurile de ten obisnuite, cele stick sau corectoarele stick. Cand efectul trebuie sa fie mai dramatic, vrem sa schimbam anumite tresaturi ( ca in teatru de exemplu ) sau sa exageram, obligatoriu trebuie sa alegem corectoarele de tip camuflaj. Acestea au un impact mai mare si vom obtine efecte dramatice.
Conturarea va fi desavarsita de iluminare. Pentru un efect garantat conturarea si iluminarea se completeaza reciproc si se evidentiaza una pe cealalta. Iluminarea nu este obligatoriu sa fie cu texturi sidefate, este suficient un mic efect de iluminare si contrastul este realizat. Adevarat ca cel mai bun efect este in combinatia conturarea mata ( obligatoriu mata ) si iluminare sidefata, dar ne adaptam.
Conturarea este o tehnica de corectare, asa ca trebuie sa tii cont de forma fetei, a ochilor sau a zonei pe care vrei sa o corectezi ( nas, buze, pometi ). Conturarea incorect executata poate deveni un inamic de temut.
Pana data viitoare,
Kisses from Dana!
Twitter: @DanaStancuMUA
Pinterest: http:. // www pinterest.com/ danielastancuex/
Instagram: http:. // Instagram .com / danamakeupro
In ultima vreme am cam abandonat conturarea in favoarea iluminarii, mai ales cand vine vorba de everyday 🙂 Cand facem poze, in schimb, conturarea e nelipsita.
Fashionably,
Patricia
http://www.wingsforliberty.com/
Even better, i would say 🙂
De acum iti voi spune Dana profesoara ,multumesc foarte mult pentru toate sfaturile utile pe care ni le impartasesti ,te pup cu drag :* !!
:)) Inca un vis devenit realitate. Jur ca toata viata mea am vrut sa fiu profa` si ma bucur ca vin cu informatii utile pentru voi. Te pup draga mea
Multumim frumos
Cu drag. te pup
Foarte utile sfaturile. Eu nu ma prea machiez.
Dar cand o vei face, vei sti cum sta treaba 🙂