Baza de pleoape si secretele ei

Adesea, in machiajul profesional se spune că bazele fac diferența. Oare așa să fie? Hai sa analizam fiecare textura existenta pentru baza de pleoape și să vedem cum sta treaba? Eu pun la bătaie experiența de peste 10 ani, ce am incercat eu și ce mi-a plăcut, sau nu 🤪

machiaj cu verde

 3 reguli de bază pentru un machiaj reusit

R1.  Înainte de toate să știți că este foarte important sa hidratezi corespunzător pielea ( tenul și pielea din jurul ochilor, evident) cu un produs ușor, care pătrunde în derma rapid.

R2. Daca la bazele pentru ten recomand sa le lași punțin sa se așeze, la bazele de ochi trebuie sa ai grija că dacă se usucă complet nu va mai avea aderenta la fel de mare. Deci, aplica fardurile înainte că baza de pleoape să se usuce complet.
R3. Estompează bine zonele de delimitare a bazelor daca nu vrei să obții un efect prea sharp, grafic sau un machiaj cut crease ( cam demodat in 2019, hai sa recunoaștem)

Bun, daca respectati aceste câteva reguli, atunci nu ai de ce sa îți faci probleme. Orice baza de pleoape va funcționa așa cum îți dorești.

Baza de pleoape de zi cu zi

Când lucrez cu farduri de pleoape, cel mai simplu de folosit este o bază de fond de ten fixat cu putina pudră. Așa îmi creez și baza in machiajul meu de zi cu zi.
O recomandare personala este sa ai grija la ce fond de ten alegi pentru acest pas. Daca ai un fond de ten mai hidratant nu va rezista pe pleoape la fel de bine ca pe ten, se vor strânge fardurile in pliu și nu ne dorim asta, nu e așa?

O alta varianta foarte buna este sa folosești că baza de pleoape chiar corectorul / anticearcanul. Acesta îți va fi uniformiza pleoapele. La fel și aici, trebuie sa ai grija ce tip de corector alegi pentru că cele mai hidratante, pentru tenurile mature vor necesita ceva mai multa pudră că sa nu se strângă.

baza de pleoape

Baze de pleoape cremoase

Bazele cremoase speciale pentru pleoape sunt foarte asemănătoare ca textura, nuanță și efect cu corectoarele. Spre deosebire de acestea ( de corectare) bazele de pleoape sunt puuutin mai pudrate și nu necesită acel strat de pudră. Cel mult un fard in nuanța pielii. Acesta va ajuta  pentru a obține intensitate pentru nuanțele care urmează să fie aplicate.

Fardurile cremoase sunt preferatele mele. Aici au o textura grasa care va avea grijă de pielea ta pentru mai mult timp. Acestea trebuiesc bine blenduite pentru un efect curat al machiajului. Avantajul acestora este că pot fi combinate intre ele și obții noi nuanțe. Cool!

Sora apropiata a acestor baze sunt chiar gel eyelinerele. Și acestea tot farduri cremoase sunt, însă farduri cremoase waterproof. Acestea oferă rezistenta machiajului, însă trebuiesc alese cu grija. Nu toate gel eyelinerele sunt suficient de cremoase că sa fie o bază buna pentru pleoape.
Atenție la fardurile cremoase waterproof care tind sa fie ceva mai groase ca textura și se usucă foarte repede. Daca aplici mai multe straturi atunci riști că machiajul sa se crape.

Baze de pleoape speciale

Baze de pleoape transparente sau mai bine spun adezivi pentru glittere. Acestea sunt foarte lipicioase și nu le recomand pentru prima etapa a machiajului. In schimb sunt minunate când vrei sa aplici sau să intensifici nuanțele de pigmenți sau glittere.

O bază de pleoape “neconvențională” să ii spunem așa este chiar rujul. Un ruj lichid, chiar mat est o bază tare bună. La fel că în regulile de baza , trebuie sa aplici fardurile cat acestea nu sunt complet uscate.

Și cel mai clasic instrument pentru asta este banalul creion kajal. Nu se prea mai folosește in machiajul profesional, însă rămâne unul dintre cele mai facile instrumente. Nu degeaba tehnica creionului a fost în așa de mare voga și încă este aplicabilă pentru corecții ( asimetrii sau recreerea unor trăsături )

Acuarela, credeați că o să uit de acuarela? Nu am o experienta foarte vasta cu acest tip de baza, insa pot spune cu mana pe inima ca este cea mai potrivita baza ( chiar tehnica ) pentru poze. Este cea mai vibranta si saturata baza, insa nu rezista la fel de bine ca celelalte baze. Mi se pare cea buna alegere pentru machiajele creative, body paint si nu numai.

Am scris cu mare drag acest articol si cu inima deschisa ca vă va fi de folos. Care este preferata voastra?

Pana data viitoare,

Kisses from Dana!

FB: https://www.facebook.com/ DanaMakeupro
Yt: https://www.youtube.com/ utilizator / GramuDaniela
Twitter: @DanaStancuMUA
Pinterest: http:. // www pinterest.com/danielastancuex/
Instagram: http:. // Instagram .com / danamakeupro

admin

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *